COVID-19 în MOLDOVA

La Minsk au avut loc noile ciocniri

La Minsk au avut loc noile ciocniri

Noile confruntări la Minsk s-au încheiat, în general, transmite corespondentul RIA Novosti.

Miliția cu sprijinul trupelor interne și cel al subdiviziunilor „Alfa” a reușit să disperseze protestatarii în nord-vestul și estul capitalei belaruse.

Acum, miliția dispersează ultimele grupuri de activiști, în diferite capete ale Minskului se aud explozii de grenade audiovizuale. Din locurile unde au fost ciocnirile pleacă autospecialele cu persoanele reținute.


Centrul orașului este încă blocat, la intersecții stau echipajele de poliție. Lîngă stela „Minsk-oraș-erou”, unde ieri au ieri au avut loc ciocniri, este concentrat un număr mare de echipamente speciale.

În timpul coliziunilor, protestatarii au început să arunce în polițiștii OMON cu „cocktail-uri Molotov”. Protestatarii au încercat să se mențină în Piața Pușkin, construind baricade din tomberoane și panouri publicitare, dar au fost împiedicați de polițiștii OMON și trupele interne care au folosit gloanțe de cauciuc, grenade audiovizuale și gaze lacrimogene. Ambulanțele au transportat răniții, la fața locului au lucrat medicii voluntari. Localnicii au adus apă victimelor gazelor lacrimogene.

Ieri seara a decedat un protestatar. Potrivit MAI, mulțimea a construit baricade, iar unul dintre participanții la acțiune a încercat să arunce un dispozitiv exploziv în direcția forțelor de ordine. Cu toate acestea, obiectul neidentificat a explodat în mîinile bărbatului, provocînd leziuni incompatibile cu viața.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load