TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Johnson se pregăteşte să oprească în mod legal amînarea Brexit

Johnson se pregăteşte să oprească în mod legal amînarea Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson pregăteşte un plan legal pentru stoparea unei amînări a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Consilierii lui Boris Johnson s-au reunit duminică pentru a stabili o strategie prin care să oprească încercările Parlamentului de a forţa o amînare de trei luni a Brexit, în cazul în care nu se stabileşte un acord.

Conform acestui plan, Boris Johnson ar urma să trimită o scrisoare alături de cererea de prelungire a Articolului 50, prin care să transmită că Guvernul Marii Britanii nu doreşte o amînare peste termenul de 31 octombrie.


Membrii Camerei Lorzilor din Parlamentul de la Londra au adoptat vineri proiectul care evită ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord, după ce acesta fusese adoptat miercuri şi de Camera Comunelor. Cel mai probabil, documentul va fi promulgat luni de către regina Elizabeth.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărîrea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingînd Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmînd că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load