Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Adunarea Generală a Procurorilor, amînată. Ce întrebări vor fi discutate

20 feb. 15:09   Societate
1601 0

Adunarea Generală a Procurorilor, stabilită pentru data de 23 februarie, a fost amînată cu o săptămînă. O hotărîre în acest sens a fost aprobată marți, 20 februarie, de membrii Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Președintele CSP, Dumitru Obadă, a declarat că anterior s-a stabilit că ședința să se desfășoare online, iar specialiștii IT au recomandat amînarea pentru a asigura continuitatea procesului tehnic și funcționarea platformei online, transmite realitatea.

Potrivit lui, între timp, mai exact pînă la finalul săptămînii, urmează să fie publicate rapoartele Procuraturii Generale și Consiliului Superior al Procurorului, iar în cadrul Adunării, acestea vor fi dezbătute, inclusiv prioritățile pentru anul 2024, transmite IPN.

Astfel, Adunarea Generală a Procurorilor a fost stabilită pentru data de 29 februarie, ora 09:00.


Pe odinea de zi vor fi 2 chestiuni spre examinare: Audierea rapoartelor de activitate a Consiliului Superior al Procurorilor și a Procuraturii pentru anul 2023 și Dezbaterea priorităților pentru anul 2024.

Ultima dată Adunarea Generală a Procurilor s-a convocat pe 22 decembrie, cînd au fost aleși noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor. Convocarea s-a reușit după aproximativ trei ani de la ultima ședință.

În perioada pandemiei procurorii nu s-au putut întruni din cauza restricțiilor. Ulterior, au așteptat inițierea unui mecanism de evaluare a integrității tuturor candidaților pentru CSP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?