COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Italienii au început să închirieze cîini ca să poată ieși din casă

Italienii au început să închirieze cîini ca să poată ieși din casă

Italia este în carantină, iar oamenii pot ieşi din casă doar pentru cîteva motive cît se poate de serioase. Să cumpere alimente de strictă necesitate, să meargă la serviciu, la medic sau să-şi plimbe animalele de companie.

În aceste condiţii, apar persoane interesate să... închirieze cîini pentru a-i scoate la aer curat. Şi astfel, să păcălească legea pentru o plimbare pe străzi.

Această femeie iese din casă de două ori pe zi pentru ca patrupedul ei să facă putină mişcare. Oamenii cu cîini au voie să iasă pe străzi ca să îşi plimbe animalele, dar nu se pot depărta prea mult de locuinţă. În ultima vreme însă, au apărut cazuri cu necuvîntătoare închiriate de italieni care încearcă să păcălească legea.


Patrizia Carboni, proprietar cîine: “Chiar în dimineaţa asta, cînd eram la coadă la farmacie, un domn mi-a spus că cineva care ieşise cu căţelul a fost verificat (de carabinieri, n.r.) şi au descoperit că era la 5 kilometri depărtare de casă. Acest comportament nu are niciun sens. Dacă ieşim atîta afară, o să ne îmbolnăvim şi atunci cine o să aibă grijă de aceste animale? sînt destui şi cei care au renunţat să mai iasă.”

Femeie: “Am doi cîini, dar îi ţin în casă. Nu ies. Dacă trebuie să plec, port mască. După ce-şi fac treaba, ne întoarcem acasă. Nu are niciun rost să îi luăm după noi şi să-i folosim ca scuză să ne plimbăm. Oricum, toată lumea umblă pe aici fără mască, chiar şi cei care nu au cîini.”

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load