Italia: Poliţiştii vor avea pistoale electrice, din iunie

Italia: Poliţiştii vor avea pistoale electrice, din iunie

Pistoalele electrice sînt în dotarea forţele de poliţie, sub formă de test, în 12 oraşe italiene.


Utilizarea pistoalelor electrice de către forţele de poliţie, testată în 12 oraşe italiene începînd de anul trecut, va fi generalizată în toată ţara în luna iunie, a anunţat duminică ministrul de interne Matteo Salvini, citat de AFP. 'Începînd din iunie, pistolul electric va intra în vigoare', a declarat ministrul în cursul unei reuniuni a partidului său, Liga (extrema dreaptă).


O experimentare a acestui tip de armă fusese lansată în septembrie la Milano, Napoli, Torino, Bologna, Florenţa, Palermo, Catania, Padova, Caserta, Reggio Emilia, Brindisi şi Genova, au precizat surse din minister.


De altfel, sîmbătă, un poliţist a folosit un pistol de tip Taser în capitala Liguriei (nord-vest) împotriva unui tunisian care a încercat să scape de o expulzare. Potrivit surselor ministeriale, a fost suficient ca raza luminoasă a pistolului să se îndrepte în direcţia acestuia, fără ca măcar să se recurgă la descărcarea electrică, pentru a-l opri pe bărbat şi a-l conduce spre nava care urma să-l transporte în Tunisia.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load