COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Isprava președintelui Braziliei: Și-a anulat o întrevedere oficială pentru a merge la frizer

Isprava președintelui Braziliei: Și-a anulat o întrevedere oficială pentru a merge la frizer

Jair Bolsonaro, preşedintele de extremă dreaptă al Braziliei, a refuzat să se întîlnească cu Jean-Yves Le Drian, şeful diplomaţiei franceze.

Liderul brazilian a invocat un program prea încărcat. In momentul întîlnirii prevăzute cu ministrul francez, Bolsonaro a publicat însă pe reţelele de socializare un film în direct din frizeria unde îşi tundea părul.

Le Monde este primul care a comentat acest incident diplomatic. Ziarul francez de referinţă vorbeşte de o adevărată „umilinţă” pentru Jean-Yves Le Drian.

Aflat într-un turneu sud-american, ministrul francez de externe era luni la Brasilia unde urma să fie primit de Jair Bolsonaro. Preşedintele extremist de dreapta al Braziliei a anulat însă în ultima clipă întrevederea pe motiv că avea „o agendă prea încărcată”. Cîteva minute mai tîrziu, chiar cînd urma să se vadă cu Le Drian, liderul brazilian posta în direct pe Facebook cum îi taie părul frizerul lui personal.


„Quai d’Orsay, ministerul francez de externe, a rămas stupefiat” scrie acelaşi Le Monde. Publicaţie care notează că „graba cu care Bolsonaro se preocupă de cărarea sa de pe cap nu este întîmplătoare. Afişîndu-se public mai degrabă la frizer decît în compania unui membru de seamă al guvernului francez, preşedintele brazilian îşi afirmă suveranitatea şi totodată dispreţul faţă de discursul ecologic al Parisului”.

Într-adevăr, se pare că Bolsonaro nu a apreciat deloc remarcile pe care i le-a făcut Emmanuel Macron la ultimul summit G7 de la Osaka. Preşedintele francez îi ceruse omologului său sud-american să respecte acordul privind clima, semnat în 2015 la Paris, dacă vrea ca Franţa să ratifice tratatul de liber-schimb între Uniunea europeană şi ţările din Mercosur – Argentina, Brazilia, Uruguay şi Paraguay.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load