COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iranul ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit

Iranul ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a ameninţat miercuri că vor exista consecinţe dacă Consiliul de Securitate al ONU prelungeşte embargoul asupra armelor împotriva Iranului la cererea Statelor Unite, relatează miercuri dpa.


Rezoluţia ONU 2231, care face parte din acordul nuclear de la Viena din 2015, cere ca embargoul să fie ridicat, a declarat Rouhani pentru televiziunea iraniană miercuri. Acesta ar urma să expire în octombrie, transmite agerpres.ro.

"În caz contrar, aceasta ar fi o încălcare clară a acordului nuclear şi va avea consecinţe", a spus Rouhani.

El nu a furnizat amănunte suplimentare, deşi Iranul a mai anunţat şi în trecut că va ieşi din acordul nuclear dacă rezoluţia ONU nu este aplicată şi embargoul asupra armelor ridicat.

SUA au ieşit din acord în mai 2018, moment după care administraţia lui Donald Trump a impus sancţiuni suplimentare împotriva Iranului.

Rouhani a mai spus că speră că SUA vor fi "singure şi izolate" în cele din urmă.

Acordul nuclear era menit să-i permită Iranului să aibă un program nuclear civil, prevenind în acelaşi timp dezvoltarea armei nucleare, în schimbul ridicării sancţiunilor economice.

Acordul este în pragul eşecului întrucît ţările semnatare rămase în acord - China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania - nu pot implementa partea economică a acordului în contextul în care SUA au instituit din nou sancţiuni, determinînd Teheranul să încalce şi el o serie de prevederi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load