În Indonezia un vulcan a erupt agresiv (FOTO) (ФОТО)

În Indonezia un vulcan a erupt agresiv (FOTO) (ФОТО)

Un vulcan de pe insula Sumatra din Indonezia a irupt luni, expulzînd vapori fierbinţi la peste patru kilometri pe versant, a anunţat un oficial citat de DPA.


Vulcanul Muntele Sinabung a trimis de asemenea un nor gros de cenuşă la cinci kilometri în atmosferă, a precizat Sutopo Nugroho, purtător de cuvînt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea situaţiilor de dezastru.

Nu au fost înregistrare victime, a adăugat acesta.

Vulcanul cu o înălţime de 2.460 de metri a erupt cu intermitenţe începînd de la sfîrşitul anului 2013, provocînd strămutarea a mii de persoane.

Starea de alertă pentru vulcanul Sinabung a fost menţinută la cel mai înalt nivel începînd cu iunie 2015.

La începutul lunii ianuarie, Muntele Sinabung a aruncat cenuşă vulcanică la peste un kilometru. Erupţia a fost însoţită de mişcări telurice cu o durată de 290 de secunde.

În luna decembrie, Sinabung a aruncat vapori fierbinţi la peste patru kilometri pe versant, în timp ce un nor de cenuşă închisă la culoare s-a ridicat din craterul vulcanului. Nicio persoană nu a fost rănită de valul de roci şi gaze cunoscut sub denumirea de flux piroclastic.

Vulcanul Muntele Agung situat pe insula turistică Bali este, de asemenea, activ de cîteva luni, însă în cazul său zona de excludere a fost redusă de la zece kilometri, în noiembrie, la patru kilometri la începutul acestei luni, după o perioadă de repaus.

Indonezia se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cunoscută pentru seismele şi erupţiile sale vulcanice, iar pe teritoriul său se află 130 de vulcani activi.

La începutul anului 2014, 16 persoane şi-au pierdut viaţa în timpul unei intense perioade de erupţii.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load