Hotel în formă de bibliotecă în Japonia!

Hotel în formă de bibliotecă în Japonia!

Un hotel din Japonia sfidează tendința ascendentă a interesului față de cărțile electronice și le dă posibilitatea clienților care apelează la serviciile sale să se relaxeze printre mii de volume în format tradițional, informează duminică Reuters.

Unitatea de cazare "Book and Bed" din Tokyo, o variantă a faimoaselor hoteluri-capsulă din Japonia, le oferă oaspeților spații de cazare comune, de dimensiunea unui dulap, înșiruite și integrate printre rafturi cu cărți.
Pereții, tavanul și cea mai mare parte din decor sînt pline cu 3.200 de volume scrise în diverse limbi. 

De asemenea, o încăpere comună servește drept salon pentru vizitatorii de peste zi care pot beneficia la rîndul lor de experiența lecturii ca într-o bibliotecă, însă în condiții mai comode. "Sînt mulți vizitatori care stau într-un spațiu mare, așa că putem comunica între noi și ne putem relaxa", a declarat pentru sursa citată Natsuki Suno, studentă venită la hotel într-o pauză de studii.

Hotelul, care s-a deschis în urmă cu 18 luni, include 60 de spații cubice de cazare dotate cu o saltea și o lampă pentru citit. 

Kei Asai, director executiv al unității de cazare "Book and Bed" a declarat că prin ințiativa sa a dorit să ofere ceva mai mult decît un simplu hotel-capsulă tradițional. "Motivul pentru care am venit cu acest concept este că am vrut să stau într-un astfel de hotel în care poți adormi în timp ce te bucuri de ceva distractiv", a explicat el.

În funcție de încăpere, prețurile pentru o noapte de cazare variază între 3.800 de yeni (33 de dolari) și 4.800 de yeni (42 de dolari). Vizitatorii de peste zi pot citi tolăniți pe perne în schimbul sumei 500 de yeni.
 
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load