COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Facebook, investigată de Departamentul Justiției din SUA

Facebook, investigată de Departamentul Justiției din SUA

Departamentul de Justiție din Statele Unite va demara o investigație la adresa Facebook pentru abuz de poziție dominantă, a precizat o sursă apropiată anchetei pentru agenția Reuters, citată de Business Insider.

Aceasta este a patra anchetă ce vizează rețeaua de socializare, după cea desfășurată de Comisia Federală pentru Comerț, de un grup de procurori din New York și de Comisia Juridică din cadrul Camerei Reprezentanților, conform Business Insider.

În iunie, Reuters a relatat că Departamentul Justiției din SUA va ancheta Apple și Google, în vreme ce Federal Trade Comission (Comisia Federală pentru Comerț – n.r.) va investiga Facebook și Amazon.


În urma apariției informațiilor acțiunile celor patru coloși tehnologici au scăzut puternic pe bursă. Titlurile Facebook au scăzut cu 7,5%, cele ale holdingului Alphabet, care deține Google, au picat cu 6%, Amazon a încheiat cu un minus de 4,5%, iar Apple a fost pe roșu cu 1%.

Facebook, probleme cu datele personale

Facebook are deja mai multe probleme. Din cauza scandalului Cambridge Analytica, moment în care datele a 87 de milioane de oameni au fost accesate printr-un chestionar online, gigantul ar putea primi o amendă de 5 miliarde de dolari în SUA.

Președintele american Donald Trump a mai acuzat anterior Facebook că încearcă să reprime vocile conservatoare, fără a aduce însă dovezi. Președintele Comisiei Juridice din Senatul SUA, republicanul Lindsey Graham, a spus că modelele de afaceri ale Facebook și Google sunt nereglementate, iar cele două companii au acumulat foarte multă putere.

Facebook deține și Instagram și serviciul de mesagerie WhatsApp.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load