Elicopter s-a prăbușit la New York

Elicopter s-a prăbușit la New York

Poliţia din oraşul american New York a anunţat, luni, că toţi cei cinci pasageri ai elicopterului care s-a prăbuşit în apele estuarului East River din New York au murit, iar pilotul a supravieţuit, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Aeronava, la bordul căreia se aflau şase persoane, aparţinea companiei Liberty Helicopters.


Pilotul a reuşit să se iasă de unul singur din epava elicopterului, fiind salvat de un remorcher, şi este într-o stare bună.


Un purtător de cuvînt al Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA a declarat că elicopterul de tip Eurocopter AS350 s-a prăbuşit duminică, în jurul orei locale 19.00 (ora Romîniei, luni, 01.00).


Autorităţile americane au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului aviatic.


Pentru salvarea pasagerilor a fost nevoia de intervenţia scafandrilor întrucît epava elicopterului s-a scufundat destul de rapid după prăbuşire, pînă la adîncimea de 15 metri.


Daniel Nigro, un oficial din cadrul departamentului de pompieri, a declarat că operaţiunea de salvare a fost una dificilă întrucît scafandrii au fost nevoiţi să taie şi îndepărteze centurile de siguranţă cu care erau legaţi pasageri, confruntîndu-se şi cu o temperatură scăzută a apei şi curenţii puternici.


James O'Neill, şeful Poliţiei din New York, a declarat că aeronava a fost închiriată de un grup de fotografi pentru un tur aerian al oraşului, potrivit site-ului postului France 24.


Presa locală a indicat că pilotul a transmis un semnal de urgenţă la scurt timp înainte de prăbuşirea aeronavei, menţionînd probleme la motor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load