Descoperire șocantă în Egipt. Ce au găsit arheologii

Descoperire șocantă în Egipt. Ce au găsit arheologii

Un mormînt săpat în calcar, vechi de 4.400 de ani, în care se află rămăşiţele a doi preoţi din perioada celei de-a 5-a Dinastii egiptene (aproximativ 2.500 î.Hr) a fost descoperit pe Platoul Giza, în apropierea celebrelor piramide.

Mormîntul dublu i-a aparţinut unei persoane denumite Behnui-Ka, care a deţinut titlul de preot purificator şi mare judecător în perioada Regatului Vechi. În mormînt au fost găsite şi rămăşiţele unui al doilea preot, pe nume Nwi, care avea titlul de "purificatorul regelui Khafre" (Khafra sau Chefren). 

Acest mormînt face parte dintr-o veche necropolă ce a fost parţial scoasă la lumină în cadrul săpăturilor începute la sud-est faţă de locul unde sînt ridicate marile piramide din Giza, conform lui Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt. 

Necropola a fost reutilizată extensiv în timpul Perioadei Tîrzii (pînă în secolul VII î.Hr). Multe sarcofage pictate şi decorate din această perioadă au fost descoperite în sit. 

Luna trecută arheologii au descoperit un mormînt vechi de 3.500 de ani şi o mumie, într-un sarcofag nedeschis ce datează din jurul anului 1069 î.Hr. în două situri diferite din Luxor (sudul Egiptului) 

În ultima perioadă Egiptul a anunţat o serie de noi descoperiri datînd din Antichitate. Autorităţile speră că aceste descoperiri vor oferi un nou impuls turismului, una dintre principalele surse de venit pentru egipteni.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load