TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Descoperire periculoasă în Germania: 10.000 de oameni, evacuați

Descoperire periculoasă în Germania: 10.000 de oameni, evacuați

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată în centrul oraşului Koln, în Germania.

Dispozitivul care cîntărea aproape cinci sute de kilograme a fost găsit întîmplător de o echipă de muncitori în timpul unor lucrări de construcţie.

Ca măsură de precauţie, aproape 10.000 de oameni care fie locuiau în apropiere, fie munceau în zonă, au fost evacuaţi. Şi li s-a dat undă verde să revină doar la finalul operaţiunii.

În acelaşi timp, poliţia din Berlin a anunţat descoperirea în apropierea Primăriei, în centrul capitalei, a unei bombe neexplodate din ultimul război, relatează Agerpres.


Dispozitivul de 250 kg, descoperit în timpul unor lucrări de construcţie, urma să fie dezamorsat ulterior în cursul zilei.

Descoperirea unor bombe datînd din ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial este un lucru aproape obişnuit în Germania, deseori autorităţile recurgînd la evacuări din motive de siguranţă. Precedentul caz datează din 12 ianuarie la Dortmund, în vest, unde aproximativ 14.000 de oameni au trebuit să-şi părăsească locuinţele.

În 2017, au fost evacuate 65.000 de persoane în timpul celei mai importante operaţiuni de acest tip din perioada postbelică, o bombă britanică de 1,4 tone fiind descoperită la Frankfurt.

În luna septembrie, o încărcătură explozivă de 250 kg a fost dezamorsată la Hanovra, ceea ce a necesitat evacuarea a aproximativ 15.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load