Descoperire despre creierele diplomaților SUA în urma unor atacuri ciudate în Cuba

Descoperire despre creierele diplomaților SUA în urma unor atacuri ciudate în Cuba

Creierele a 44 de diplomaţi americani, victime ale unor atacuri misterioase în Cuba, prezintă diferenţe faţă de cele ale unui grup de control.


Este concluzia unor cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, care le-au analizat prin imagistică medicală la cererea guvernului american.


Studiul nu identifică o cauză a simptomelor observate la respectivii diplomaţi, dar confirmă modificări la cerebel şi la nivelul materiei albe a creierului.


Între decembrie 2016 şi mai 2018, diplomaţi aflaţi la post în Havana, precum şi rude ale lor, au suferit diverse afecţiuni, inclusiv probleme de echilibru şi vertij, de coordonare, mişcare a ochilor, anxietate, iritabilitate şi ceea ce victimele au numit o “ceaţă cognitivă”.


Unii s-au refăcut, dar alţii continuă să se trateze. Şi Canada a înregistrat 14 “victime” şi a chemat în ţară majoritatea personalului său în luna ianuarie.


Au circulat în presă speculaţii despre misterioase “atacuri acustice” sau cu microunde. Cuba respinge orice responsabilitate pentru acest fenomen ciudat.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load