TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cutremur de 6,3 pe Richter în Japonia

Cutremur de 6,3 pe Richter în Japonia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe Richter a avut loc, vineri dimineața, în prefectura Miyazaki din sud-vestul Japoniei.

Autoritățile au anunțat că nu există riscul producerii unui tsunami, transmite protv.ro.

Seismul a fost resimţit în special în prefectura Miyazaki şi o parte a regiunilor învecinate, fără vreun risc de tsunami, a precizat Agenţia meteorologică japoneză care a evaluat şi ea magnitudinea la 6,3, informează AFP.


O conferinţă de presă a specialiştilor acestui organism era prevăzută mai tîrziu în cursul dimineţii pentru a explica mecanismul cutremurului.

Potrivit jurnaliştilor postului naţional de televiziune, NHK, aflaţi la faţa locului, nu s-au raportat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale importante în minutele care au urmat acestui cutremur de pămînt cu o durată de peste zece secunde, arată imaginile înregistrate automat de camerele video ale NHK care se declanşează în cursul seismelor.

Operatorii centralelor nucleare situate în zona adiacentă nu au semnalat nicio anomalie.

Japonia, situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, este afectată de peste 20% din cele mai puternice cutremure de pămînt care se înregistrează anual în lume.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load