COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum arată avioanele viitorului dezvoltate de Airbus (VIDEO)

Cum arată avioanele viitorului dezvoltate de Airbus (VIDEO)

Compania Airbus şi-a dezvăluit, săptămîna trecută, în Marea Britanie, la Royal International Air Tattoo, modelul unui avion electric hibrid numit "pasăre de pradă", care imită aripile unui vultur.

Airbus a prezentat modelul futurist de avion la care compania lucrează, care poate găzdui 80 de pasageri şi are aripi "cu pene" şi coadă, ceea ce îl face să pară o pasăre de pradă. O modalitate de a evidenţia posibilităţile de bioimitare în proiectarea aeronavelor viitorului.

Proiectanţii au mărturisit că au fost inspiraţi de vulturi. Noul concept al acestei aeronave a viitorului a urmărit în special economisirea combustibilului. Aripile avionului imită aripile unei păsări de pradă, sînt fabricate din materiale compozite şi controlate individual pentru a permite controlul activ al zborului, potrivit Airbus.


Pentru a găsi idei noi, inginerii s-au inspirat din natură, şi urmăresc să dezvolte dispozitive mai durabile, mai ecologice şi mai silenţioase. Conceptul este acela al unei aeronave hibride electrice cu patru turbocompresoare, cu o rază de 1500 de kilometri, pentru transportul aerian regional, potrivit unei declaraţii a producătorului european. "Una dintre priorităţile industriei aviatice este cum să o facem mai durabilă - făcînd aeronava mai ecologică şi mai silenţioasă", a declarat Martin Aston, senior manager la Airbus.

Pentru conceptele inspirate din natura, inginerii studiază viaţa animalelor şi a păsărilor. În mai, Airbus a dezvăluit la Toulouse, un nou concept de aripi, inspirat de Albatros. Ideea este să laşi vîrfurile aripilorlibere pentru mişcare, spun constructorii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load