COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus: Mexicul ar putea închide graniţa cu SUA

Coronavirus: Mexicul ar putea închide graniţa cu SUA

Oficialii din domeniul sănătăţii din Mexic au lansat, vineri, ipoteza închiderii graniţei cu Statele Unite ale Americii, pentru a opri răspîndirea virusului în această ţară, scrie DailyMail.com.

În prezent, în Statele Unite există deja 2.000 de persoane infectate cu coronavirus şi 43 de decese, în timp ce în Mexic au fost confirmate pînă acum doar 16 cazuri de infectare, transmite NOI.md cu referire la mediafax.ro.

„Nu mexicanii poartă virusul în Statele Unite ale Americii, ci mai degrabă Statele Unite aduc virusul în Mexic. Traseul epidemiei de coronavirus este de la nord la sud. Dacă va fi necesar, vom lua în calcul restricţionarea tranzitului la graniţă sau vom implementa măsuri suplimentare de supraveghere”, a spus Hugo Lopez-Gatell, ministrul Sănătăţii din Mexic, vinery, într-o conferinţă de presă.


Preşedintele Donald Trump a decretat, vineri seară, starea de urgenţă în Statele Unite ale Americii, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie care permite alocarea urgentă de fonduri federale.

"Întreprindem demersuri vigilente pentru a contracara şi a învinge această epidemie de coronavirus. Depunem eforturi şi am făcut progrese uriaşe (...). Prin eforturi colective, vom depăşi situaţia de risc", a afirmat Donald Trump.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load