COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus: Europa ar putea introduce sistemul de rezervări pentru plaje

Coronavirus: Europa ar putea introduce sistemul de rezervări pentru plaje

Din cauza epidemiei de coronavirus, proprietarii de plaje s-ar putea vedea nevoiţi să introducă un sistem de rezervări.

Un primar din Spania se gîndeşte deja la această posibilitate, deoarece distanţarea socială a impus reducerea numărului de şezlonguri, potrivit Mediafax.

Turiștii ar putea intra pe plajă doar pe bază de rezervare, din timp, a unui loc pe nisip. În Spania, acest sistem prinde deja contur. Cei care îşi doresc să facă o baie în mare sau să stea cîteva ore la soare, vor avea la dispoziţie o aplicaţie pentru a-şi rezerva un şezlong. Își pot alege locul unde să stea pe plajă, mai aproape sau mai departe de apă, la fel cum se procedează la alegerea unui loc în avion sau la cinema.

“Această vară va fi diferită. Va fi mai mult spaţiu între tine şi colegul de plajă. O să fie ca o plajă business class”, a declarat pentru CNN primarul staţiunii Canet d'en Berenguer. Anul trecut, pe plaja din această localitate, încăpeau 10.000 de oameni, anul acesta va fi loc doar pentru 5.000. Nisipul este deja împărţit în sectoare, delimitate cu plase, iar turiştii vor putea rezerva un loc dimineaţa sau seara, dar nu pentru toată ziua.


Acelaşi sistem ar putea fi aplicat şi de Grecia, care a început deja pregătirile pentru sezonul estival, mult întîrziat de epidemia de coronavirus. Oficialii de la Atena speră să poată deschide plajele de pe 1 iulie, iar proprietarii au început deja pregătirile. În Santorini, pe nisip au fost instalate mai multe cabine din plexiglas. Ele adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor fi dotate cu dispozitive cu gel dezinfectant.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri