COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China a cerut SUA să înceteze intervenția în afacerile interne ale altor țări

China a cerut SUA să înceteze intervenția în afacerile interne ale altor țări

China solicită SUA să înceteze să intervină în treburile altor țări sub pretextul protejării drepturilor omului, a declarat vineri în cadrul breafing reprezentantul oficial al Ministerului de Afaceri al RPC Geng Shuang, comentînd criticile SUA cu privire la alegerea Venezuelei în calitate de membru al Consiliului Drepturilor Omului (CDO) al ONU.

Venezuela, în cadrul votului Adunării Generale, a fost aleasă printre cele 14 țări care în 2020-2022 vor face parte din Consiliul Drepturilor Omului al ONU. În total, Consiliul care este rotit în mod regulat include 47 de țări. Comentînd această decizie, Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo a scris pe Twitter că „China și Rusia au votat pentru a-l accepta pe Nicholas Maduro în CDO al ONU. Farsă”. El a mai adăugat că Maduro distruge în mod intenționat drepturile omului al fiecărui venezuelian.

„În aceste remarci ale SUA nu există nici un sens, alegerea Venezuelei în Consiliul Drepturilor Omului al ONU este rezultatul votului Adunării Generale a ONU care reflectă voința comunității internaționale, ceea ce este legal și corect, iar dacă cineva pune la îndoială aceste rezultate, în opinia mea, el pune la îndoială autoritatea Adunării Generale a ONU”, a spus diplomatul.


Geng Shuang a cerut SUA să „înceteze politizarea drepturilor omului, să nu mai folosească drepturile omului drept pretext pentru a interveni în afacerile interne ale altor țări, în caz contrar acest lucru va submina și mai mult imaginea și autoritatea Statelor Unite și va întîlni obiecții din partea comunității internaționale”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load