COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai bătrîn scafandru din lume, şi-a bătut propriul record (VIDEO)

Cel mai bătrîn scafandru din lume, şi-a bătut propriul record (VIDEO)

Un veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere bătându-şi propriul record mondial ca cel mai bătrîn scafandru marin, după ce a plonjat la o adîncime echivalentă unei clădiri cu 15 etaje pentru a explora epava unei nave în oraşul cipriot Larnaca, relatează Reuters.

Veteranul de război Ray Woolley care a împlinit 96 de ani pe 28 august s-a scufundat la o adîncime de 42.4 metri unde a rămas timp de 48 de minute. El şi-a bătut propriul record de 40.6 metri timp de 44 de minute.

„E pur şi simplu incredibil. Fac scufundări de 59 de ani, iar acestea sunt în special memorabile, întrucît ai şi alţi scafandri alături de tine”, a spus Wooley referindu-se la cei 47 de scafandri care au înotat împreună cu el.


„Dacă mă voi vedea capabil să mă scufund iar amicii mei vor dori să vină alături de mine, am toată speranţa că voi face asta încă o dată anul următor”, a spus veteranul după evenimentul organizat de primăria oraşului Larnaca şi de centrul turistic.

Wooley, care trăieşte în Cipru, a fost operator radio în cel de-Al Doilea Război Mondial. Eeste a doua oară cînd îşi bate propriul record, după ce a făcut-o şi în 2018. El s-a născut în Port Sunlight, în nord-estul Angliei.

Zenobia, o navă de transport încărcată cu camioane, care s-a scufundat în apropiere de Larnaca în 1980, este popular printre pasionaţii de scufundări.

Un documentar biografic „Viaţa începe la 90 de ani” va fi prezentat în septembrie la un festival de film din Bosnia-Herţegovina.

„Refuz să accept faptul că îmbătrînesc”, spune Wooley în trailer.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load