COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce spun obiceiurile despre noi?

Ce spun obiceiurile despre noi?

Trei miliarde de oameni sînt acum online, 300 de ore de videoclipuri sînt încărcate pe YouTube în fiecare minut şi tot ceea ce facem online este monitorizat de către companiile care ne vor banii, scrie DailyMail.

Martin Lindstrom, un consultant de brand, spune de ce sînt folositoare datele despre oameni. Acesta călătoreşte în lume pentru a observa oamenii şi a formula concluzii adesea bizare şi contra-intuitive la obiceiurile lor, potrivit BM.

Cel mai mare exemplu în acest sens este Lego, care a ajunsese la un impas la începutul anilor 90. Vînzările au scăzut, iar compania a vrut să ştie de ce. Toate cercetările au sugerat că tinerii erau obsedaţi de internet. Dar unii cercetători la scară mică au vizitat un fan Lego în vîrstă de 11 ani, din Germania, şi l-au întrebat care e cel mai iubit obiect pe care îl are.

Băiatul a indicat o pereche de tenişi Adidas, care au fost purtaţi în aşa fel încît au arătat că băiatul era un campion la skateboarding. Din acest singur incident, cercetatorii au ajuns la concluzia ca tinerii „ating aprecierea socială prin intermediul colegilor lor de joc şi a unui înalt nivel de măiestrie la o anumită calificare aleasă, oricare ar fi aceasta”. Lego şi-a schimbat ulterior întreaga strategie – a introdus modele mai mari şi mai complicate şi Lego, care au devenit greu de făcut. Zece ani mai tîrziu, compania a fost devenit cel mai mare producător de jucării din lume.

Într-o călătorie în Rusia, s-a descoperit că foarte puţine case de ruşi aveau oglinzi, dar cele mai multe au avut cantităţi uriaşe de magneţi pentru frigider - multe ilustrînd climatele străine - ceea ce însemna visele proprietarilor lor de evadare, de o viaţă mai bună, pentru copiii lor, dacă nu pentru ei.

Lindstrom mai spune, de asemenea, că 40 % dintre periuţele de dinţi din lume au mînere roşii, în timp ce în Arabia Saudită doar 2 % sînt de această culoare. Ce înseamnă? Se pare că saudiţii au o teamă izbitoare şi aproape universală de foc, de aici şi dezaprecierea pentru roşu.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load