Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Oamenii agresivi trăiesc mai puţin

2 iul. 2023,, 02:00   Sănătate
2637 1

La această concluzie au ajuns colaboratorii ştiinţifici de la Institutul Naţional American pentru problemele îmbătrînirii, măsurînd cu ajutorul ultrasunetelor grosimea pereţilor arterei carotide la 5614 de locuitori în cadrul experimentului din mai multe sate de pe insula Sardinia.

Oamenii iritabili, predispuşi la agresiune, au, în medie, pereţii mai îngroşați ai arterei carotide, decît "tovarăşii lor" mai calmi, ceea ce măreşte considerabil riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Studiul repetat, efectuat cu trei ani în urmă, a arătat că grosimea arterei carotide la persoanele agresive a crescut mai semnificativ decît la "prietenii" lor mai calmi.
La sardinienii agresivi (10% pe scara de conformitate) în trei ani grosimea pereţilor arterei carotide a crescut cu 40%!

În R. Moldova mortalitatea anuală de bolile cardiovasculare se află pe primul loc. Cine ştie, poate că viaţa noastră prea agresivă contribuie la această statistică?

Încercaţi să vă reţineţi şi să nu vă iritaţi în zadar, protejaţi sănătatea dvs. şi a celor din jurul vostru. Nu uitaţi de modul de viaţă sănătos.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?