COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720

Oamenii agresivi trăiesc mai puţin

21 iul. 04:30   Sănătate
1332 1

La această concluzie au ajuns colaboratorii ştiinţifici de la Institutul Naţional American pentru problemele îmbătrînirii, măsurînd cu ajutorul ultrasunetelor grosimea pereţilor arterei carotide la 5614 de locuitori în cadrul experimentului din mai multe sate de pe insula Sardinia.

Oamenii iritabili, predispuşi la agresiune, au, în medie, pereţii mai îngroşați ai arterei carotide, decît "tovarăşii lor" mai calmi, ceea ce măreşte considerabil riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Studiul repetat, efectuat cu trei ani în urmă, a arătat că grosimea arterei carotide la persoanele agresive a crescut mai semnificativ decît la "prietenii" lor mai calmi.
La sardinienii agresivi (10% pe scara de conformitate) în trei ani grosimea pereţilor arterei carotide a crescut cu 40%!

În R. Moldova mortalitatea anuală de bolile cardiovasculare se află pe primul loc. Cine ştie, poate că viaţa noastră prea agresivă contribuie la această statistică?

Încercaţi să vă reţineţi şi să nu vă iritaţi în zadar, protejaţi sănătatea dvs. şi a celor din jurul vostru. Nu uitaţi de modul de viaţă sănătos.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽