COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Caz alarmant: medicii au depistat un băiat bolnav de coronavirus fără semne de îmbolnăvire

Caz alarmant: medicii au depistat un băiat bolnav de coronavirus fără semne de îmbolnăvire

Cazul unui băiat de 10 ani, care a fost diagnosticat cu infecţie cu coronavirusul din China, deşi nu a avut vreun simptom, îi îngrijorează pe specialişti, care se tem că oamenii ar putea răspîndi virusul nedetectaţi, în ciuda măsurilor luate de autorităţile din China pentru controlul epidemiei, informează Bloomberg.

Băiatul, originar din Shenzhen, a mers împreună cu alţi membri ai familiei în vizită la rude din Wuhan, pe 29 decembrie 2019, cu ocazia Anului Nou. În timp ce părinţii şi bunicii săi au început să prezinte simptome ale gripei şi au primit tratament atunci cînd s-au întors în oraşul lor natal, băiatul de 10 ani părea să fie complet sănătos. El a fost diagnosticat totuşi cu virusul 2019-nCoV, după ce părinţii lui au insistat să fie testat.

"Este posibil să existe persoane care răspîndesc virusul, în focare mici, dar care nu merg la spital, deoarece nu se simt atît de rău”, a declarat Ralph Baric, profesor de microbiologie şi imunologie la Universitatea din Carolina de Nord, care a studiat coronavirusurile timp de zeci de ani şi a avertizat cu privire la ameninţarea lor înainte de epidemia de SARS din 2003, scrie sursa citată.


Infectarea asimtomatică a băieţelului de 10 ani, prezentată în revista medicală Lancet, în numărul din 24 ianuarie, alimentează îngrijorarea că virusul, care deja s-a răspîndit în 15 ţări şi a infectat aproape 6000 de oameni, poate fi mai greu de detectat şi controlat decît SARS, care a provocat o epidemie la nivel global în 2003.

Cazuri similare au apărut şi în afara teritoriului Chinei. Patru cazuri de infectare cu coronavirus, apărute în Germania, au fost legate de prezenţa unei persoane din China la un eveniment organizat de o companie şi care nu a prezentat niciun simptom pe timpul şederii în Germania.

"Aceste cazuri atipice de pneumonie ar putea servi drept o posibilă sursă de propagare a epidemiei”, a precizat Kwok-Yung Yuen, de la Universitatea din Hong Kong, potrivit revistei Lancet.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load