COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Autoritățile SUA acuză doi chinezi de spălarea banilor furați de hackerii nord-coreeni

Autoritățile SUA acuză doi chinezi de spălarea banilor furați de hackerii nord-coreeni

Hackerii nord-coreeni au furat criptomonede în valoare de 225 milioane euro de la un schimb valutar.

Hackerii nord-coreeni au furat criptomonede în valoare de 225 milioane euro de la un schimb valutar virtual, iar doi chinezi i-au ajutat să spele 90 de milioane de euro cu ajutorul unor carduri cadou iTunes, a transmis Departamentul de Justiție al SUA, conform The Verge.

Trezoreria americană a precizat că schema este legată de Grupul Lazarus, o întreprindere criminală legată de Coreea de Nord și de eforturile sale de a fura criptomonede.

Istoricul furturilor

Procurorii au transmis că hackerii nord-coreeni au furat banii virtuali în 2018, după ce un angajat al unui schimb valutar a descărcat fără să știe malware cu originea în Coreea de Nord. Acest lucru le-a oferit atacatorilor acces la chei private, valută virtuală și alte informații ale clienților. Hackerii au fentat forțele de ordine și siguranțele schimbului valutar virtual folosind ID-uri false.


Guvernul nord-coreean „antrenează actori cibernetici pentru a ținti și spăla fonduri furate", a transmis Trezoreria americană. Între decembrie 2017 și aprilie 2019, inculpații Tian Yinyin și Li Jiandong, amîndoi cetățeni chinezi, au spălat 90 milioane euro care pot fi urmăriți pînă în atacul din 2018, a transmis Departamentul de Justiție. Tian a convertit bitcoin de aproximativ 1,26 milioane euro în carduri cadou pentru iTunes, care pot fi schimbate înapoi în bitcoin de unele schimburi valutare.

Sistemul financiar global, amenințat

„Prăduirea schimburilor valutare virtuale și spălarea de bani în beneficiul actorilor din Coreea de Nord este o amenințare gravă la securitatea și integritatea sistemului financiar global", a transmis procurorul Timothy J. Shea, într-un comunicat.

Hackerii nord-coreeni sînt „legați de furtul de bitcoin în valoare de aproximativ 44 milioane euro dintr-un schimb valutar virtual sud-coreean, în noiembrie 2019". Li și Tian au fost puși sub acuzare de spălare de bani și operare a unei afaceri fără licență de transmitere valutară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load