COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Austria a anulat purtarea obligatorie a măștilor în magazine și hoteluri

Austria a anulat purtarea obligatorie a măștilor în magazine și hoteluri

Autoritățile austriece au anulat de luni regula de purtare obligatorie a măștilor de protecție în magazine, restaurante, expoziții, școli și au prelungit activitatea punctelor de alimentație publică de la ora 23:00 pînă la ora 01:00.

Aceasta este a cincea etapă de anulare a măsurilor restrictive împotriva răspîndirii coronavirusului. De acum încolo, cetățenilor li se recomandă să fie mai responsabili.

După cum scrie tass.ru, din 15 iunie, în Austria nu este necesară purtarea măștilor medicale în comerțul cu amănuntul, educație, catering, businessul hotelier, muzee și slujbe religioase. Purtarea mijloacelor de protecție este obligatorie numai în trei cazuri: în transportul public, în spitale și farmacii, precum și pentru lucrătorii din domeniul prestării serviciilor individuale, cum ar fi frizerii și angajații restaurantelor. În plus, se prelungește activitatea barurilor și cafenelelor pînă la ora 01:00, iar la masă este permisă prezența a nu mai mult de patru adulți.

Totodată, se menține regula respectării distanței sociale de un metru și a măsurilor de igienă.


"Renunțarea la normele obligatorii deschide mai multe oportunități pentru responsabilitatea individuală. Desigur, puteți continua să utilizați măști. Acest lucru este recomandat în special în zonele aglomerate. Dacă numărul bolnavilor va începe din nou să crească, unele relaxări vor fi anulate, iar măsurile de protecție ar putea fi întărite din nou", a declarat ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober.

Guvernul Austriei, cu respectarea măsurilor sanitare, permite, de asemenea, activitatea taberelor de vară - în grupuri nu trebuie să fie mai mult de 20 de copii. Este permisă desfășurarea tîrgurilor tematice. Participanții la demonstrații sînt obligați să poarte măști de protecție cu posibilitatea respectării distanței sociale.

Austria este prima țară din UE care a început de la 14 aprilie să elimine treptat măsurile restrictive de combatere a răspîndirii coronavirusului în condițiile reducerii creșterii zilnice a numărului de infecții de la 40% la 1%. Din luna mai, creșterea zilnică a numărului de persoane infectate cu coronavirus nu este mai mare de 100. La 1 Mai, autoritățile au anulat regimul de auto-izolare, au deschis toate magazinele și întreprinderile din sfera serviciilor. Din 15 mai și-au reluat activitatea restaurantele, muzeele, grădinile zoologice, s-au deschis terenurile sportive, școlile. Cetățenii au fost instruiți să respecte distanța de cei din jur în locuri publice, să poarte măști de protecție în transport, magazine și locuri publice.

Începînd cu 29 mai, autoritățile au deschis hotelurile, stațiunile turistice și pensiunile, piscinele, au permis organizarea evenimentelor culturale cu participarea pînă la 100 de persoane. Începînd cu 1 iulie, se planifică permiterea activităților în masă cu pînă la 250 de persoane în spații închise și pînă la 500 de persoane în aer liber. Pe 14 iunie, în Austria, din 17 109 de persoane infectate s-au recuperat 16059, iar 677 au murit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load