Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Austria refuză în continuare aderarea completă a României la Schengen

3 apr. 08:30   Externe
5212 0

Austria refuză, din nou, aderarea completă a României la Schengen. Ministrul de Interne de la Viena, Gerhard Karner, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, susținută în comun cu omologul său român, Cătălin Predoiu, că de vină nu sînt Austria și Bulgaria, dar faptul că însuși sistemul Schengen ar avea anumite disfuncționalități.

La rîndul său, Cătălin Predoiu a subliniat că ”istoria spațiului Schengen cuprinde mai multe exemple în care statele au intrat pe rînd cu frontierele”, și că România va parcurge acest drum pînă la capăt.

Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, a declarat că ar fi greșit să fie stabilită o dată concretă de aderare a României cu frontierele terestre la Spațiul Schengen, menționînd că va continua colaborarea pentru îmbunătățirea sistemului Schengen. El a mai afirmat că nu are nimic de reproșat României și Bulgariei, dar că sistemul Schengen trebuie perfecționat. Declarațiile au fost făcute în timpul vizitei ministrului român de Interne Cătălin Predoiu la Viena, în contextul aderării României la spațiul Schengen aerian și maritim.

Gerhard Karner a mai menționat că există o mare presiune a migrației ilegale în Europa, astfel că au fost lansate demersuri comune pentru a consolida sistemul Schengen. De cealaltă parte ministrul român de interne Cătălin Predoiu, a declarat că România are îndeplinite criteriile de 12 ani, iar decizia este una politică. Oficialul a mai afirmat că nu este primul stat care intră în Schengen mai întîi cu o frontieră și apoi cu altele și că va face acest drum pînă la capăt.

Amintim că, din 31 martie, România a devenit țară membră a spațiului Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Acesta este este un spațiu de liberă circulație și permite unui număr de peste 400 de milioane de persoane să călătorească liber între țările membre, fără a trece prin controale la frontieră.

8
2
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?