Ambasada României la Budapesta a fost vandalizată

Ambasada României la Budapesta a fost vandalizată

Ambasada României la Budapesta a fost vandalizată, duminică, după ce mai mulţi membrii din Mişcarea „Celor 64 de Comitate” au acoperit emblema ambasadei cu steagul secuiesc.

„Un nou gest provocator şi agresiv la adresa României: în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, extremistii unguri din ,,Mişcarea celor 64 de Comitate" din Ungaria au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc. ”,a scris deputatul PMP, Marius Paşcan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit autorităților române susțin că sînt inacceptabile şi de condamnat incidentele care au ca scop defăimarea simbolurilor naţionale şi a lansat un apel către autorităţile ungare de a asigura integritatea localurilor misiunii României, după ce Ambasada României din Ungaria a fost vandalizată.

MAE a lansat un apel către autorităţile ungare de a asigura inviolabilitatea şi integritatea localurilor misiunii României şi a personalului său şi, în acest scop, precizează că va avea o discuţie cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load