Aerul poluat a făcut Londra nepotrivită pentru trai

Aerul poluat a făcut Londra nepotrivită pentru trai

Ecologiștii britanici bat alarma: aerul poluat a transformat Londra într-un oraș nepotrivit pentru viață.  


Experții menționează că concentrația de dioxid de azot în atmosferă este de 18 ori mai mare decît valorile maxime admise, notează NOI.md cu referire la presa rusă.


Principalul motiv, ca și mulți ani în urmă, este traficul urban dens și numărul mare de mașini. În același timp, răul principal, potrivit ecologiștilor din Londra, este cauzat de motoarele diesel, cele mai populare în Europa.


Poluarea aerului mai este numită drept una dintre cauzele ratei ridicate a mortalității în capitala Regatului Unit: pînă la 40.000 de persoane mor anual din cauza bolilor cardiovasculare și pulmonare.


Potrivit ecologiștilor, măsurile introduse în 2010 ca parte a programului de combatere a poluării aerului nu funcționează și nu vor funcționa eficient. Principala cerință a organizațiilor de mediu în acest sens este totuși refuzul de a utiliza motoarele cu ardere internă în mașini și tranziția la transportul electric, precum și înăsprirea controlului asupra emisiilor provenite de la întreprinderile industriale.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load