Activiștii pentru drepturile omului din SUA intenționează să transmită o scrisoare lui Zelenski

Activiștii pentru drepturile omului din SUA intenționează să transmită o scrisoare lui Zelenski

Activiștii americani pentru drepturile omului intenționează să transmită, joi, prin intermediul Ambasadei Ucrainei la Washington, o scrisoare adresată președintelui ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski să înceteze represiunile politice din țară și să pună capăt politicilor ultranaționaliste ale predecesorului său.


Despre aceasta a declarat, miercuri, corespondentului agenţiei TASS coordonatorul proiectului „Campania de solidaritate cu Odessa” din cadrul organizaţiei „Coaliția Națională Unită Anti-Război (UNAC)”, Phil Vayleito.


„Pentru joi planificăm un miting la ambasada Ucrainei, după care vom transmite diplomaților o scrisoare pentru Zelenski, prin care solicităm abandonarea politicilor ultranaționaliste ale predecesorului său Poroșenko. Noi, de asemenea, îi vom cere să elibereze toți deţinuţii politici și să înceteze represiunile în Odessa împotriva rudelor și prietenilor celor care au fost ucişi în Casa Sindicatelor, la 2 mai 2014, precum și împotriva jurnaliștilor care investighează această tragedie", a spus el.


Potrivit lui Vayleito, activiștii pentru drepturile omului intenționează, de asemenea, să organizeze o zi internațională de solidaritate cu locuitorii din Odessa, care sînt sub presiunea autorităților ucrainene. El a subliniat că obiectivul proiectului este „atragerea atenției internaționale asupra atrocităților care s-au comis în Ucraina".


De mai mulți ani, organizația pentru drepturile omului a desfășurat acțiuni la Ambasada Ucrainei în diferite țări, inclusiv în Statele Unite. În anii trecuți, ea a cerut lui Poroșenko să oprească represiunile și să elibereze toți deţinuţii politici.


La 2 mai, 2014 în Odessa, radicalii din formaţiunea „Pravîi seltor” (organizație interzisă în Rusia) și așa-numita „Autoapărare a Maidanului” au atacat o tabără de corturi pe Cîmpul Kulikovo, unde locuitorii Odessei colectau semnături pentru organizarea unui referendum privind federalizarea Ucrainei și acordarea de statut de limbă oficială pentru limba rusă. Susținătorii federalizării s-au refugiat în Casa Sindicatelor, dar radicalii au înconjurat clădirea şi i-au dat foc. În aceste evenimente tragice, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, au fost ucise 48 de persoane, peste 240 au fost rănite. Pe acest caz, autoritățile i-au declarat singurii instigatori la tulburări pe susținătorii „Antimaidanului".
 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load