COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Regim simplificat de import al mărfurilor supuse controlului ANSA

Regim simplificat de import al mărfurilor supuse controlului ANSA

Mărfurile supuse controlului de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vor putea fi introduse în țară mai ușor.

Guvernul a realizat un șir de modificări în regulamentul privind modul de trecere a frontierei de stat a mărfurilor în cauză, implicit a exclus termenul de 24 de ore de notificare de către operatorii economici la introducerea în țară a mărfurilor supuse controlului fitosanitar.

De asemenea, va fi revizuit conceptul de control fitosanitar al ambalajelor din lemn, clasificate la poziția tarifară 4415, prin excluderea acestora din Nomenclatorul mărfurilor supuse controlului fitosanitar.

Va fi anulată obligativitatea prezentării certificatului de calitate eliberat de autoritățile competente din UE pentru produse alimentare de origine non-animală și produsele care sînt utilizate ca ingrediente pentru prepararea produselor alimentare destinate consumului uman. În locul acestui certificat, importatorii vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, emisă de producătorul sau exportatorul din UE, prin care se confirmă siguranța și calitatea produselor.


Certificatul privind inofensivitatea produselor eliberat de autoritățile competente ale statului exportator va fi solicitat doar pentru un spectru redus de produse alimentare de origine non-animală supuse controlului consolidat, cu un grad sporit de risc, conform unei liste publicate și actualizate cel puțin de două ori pe an de către ANSA.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load