COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova și regiunea Reazani din Rusia vor extinde comerțul

Moldova și regiunea Reazani din Rusia vor extinde comerțul

Moldova și regiunea Reazani din Federația Rusă intenționează să extindă comerțul reciproc.

Acest lucru a fost declarat în cadrul unei întrevederi de lucru dintre ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, și guvernatorul Regiunii Reazani din Rusia, Nikolai Liubimov. La discuție a participat și ministrul Industriei și Dezvoltării Economice din Regiunea Reazani, Andrei Vorfolomeev, precum și reprezentanții delegației moldovenești, transmite Noi.md.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele de consolidare a relațiilor de parteneriat dintre Moldova și regiunea Reazani. Guvernatorul regiunii Reazani a menționat că regiunea are deja legături comerciale strînse cu Moldova și intenționează să le dezvolte. La sfîrșitul anului 2018, cifra de afaceri a comerțului exterior a regiunii cu Moldova a fost de 9,5 milioane dolari.


"Noi livrăm în Moldova produse petroliere, materiale pentru acoperiș, produse din plastic, sticlă, piele, amestecuri de bitum, lacăte și multe alte mărfuri. Importurile din Moldova sînt dominate de materii prime din piele, legume și fructe. Cred că sînt alte noi, nu mai puțin promițătoare și importante domenii pentru dezvoltarea cooperării, pe direcția cărora trebuie să lucrăm", a subliniat Nikolai Liubimov.

Guvernatorul a menționat faptul că drept stimulent suplimentar pentru extinderea și consolidarea parteneriatului dintre regiuni ar servi misiunile de afaceri. El și-a exprimat încrederea că acest format de lucru va fi eficient și va permite antreprenorilor, investitorilor să găsească parteneri potențiali și să discute la modul direct oportunități și propuneri concrete.

La rîndul său, ministrul Industriei și Dezvoltării Economice din Regiunea Reazani, Andrei Vorfolomeev, a amintit că în luna august, în cadrul Zilelor Businessului Internațional, la Forumul II al Orașelor Antice din Reazani a aparticipat o delegație de oameni de afaceri din Moldova.

Drept rezultat al acestor întîlniri, unele întreprinderi deja se gîndesc la opțiuni concrete de cooperare pentru organizarea livrărilor pe piața republicii. În cadrul întîlnirii, participanții au discutat despre domeniile de cooperare cu perspectivă, inclusiv organizarea unei misiuni moldovenești de afaceri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load