Moldova și Belarus vor implementa proiecte pentru producția de carne și lapte

Moldova și Belarus vor implementa proiecte pentru producția de carne și lapte

Moldova și Belarus intenționează să introducă proiecte-pilot comune pentru producerea cărnii și laptelui în țara noastră.


Aceste chestiuni au fost puse în discuție în cadrul întrevederii ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, сu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Ciciuc Serghei, transmite NOI.md


Potrivit comunicatului ministerului de resort, oficialii au revizuit planul de cooperare în domeniul agriculturii și mediului, precum și au discutat despre noile oportunități de cooperare, exprimîndu-și disponibilitatea de a intensifica și consolida colaborarea dintre țări.


În cadrul întrevederii, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Moldovei a apreciat înalt dinamica pozitivă a relaţiilor bilaterale cu Belarus şia subliniat noile oportunități de colaborare.Menționînd totodată deschiderea pentru extinderea cooperării părților.


Oficialii au mai discutat despre schimbul de experiență și practicile de top în vederea instruirii tinerilor specialiști, promovarea producătorilor moldoveni, implementarea în comun a unor proiecte-pilot ce țin de producerea cărnii și a laptelui în Republica Moldova.


De asemenea, oficialii au mai discutat despre revizuirea planului anterior de cooperare în domeniul mediului și schimbul de practici moderne în vederea realizării proiectelor de dezvoltare regională.


“Republica Moldova este un partener de încredere pentru Belarus. Ne propunem să intensificăm colaborarea pentru dezvoltarea domeniilor de interes comun”, a spus ambasadorul Belarusului în RM, Ciciuc Serghei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load