La Chișinău va avea loc un forum economic moldo-german

La Chișinău va avea loc un forum economic moldo-german

În viitorul apropiat, la Chișinău se preconizează desfășurarea unui forum economic moldo-german, în scopul atragerii în țară a noilor investitori germani.


Acest subiect a fost abordat în cadrul vizitei de lucru a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, la Landtagul bavarez – parlamentul Statului Liber Bavaria, prezentînd acolo o comunicare despre situația social-economică și politică din ţara noastră, relatează Noi.md.


Evenimentul a fost moderat de Eberhard Sinner, ex-ministru de stat al Bavariei și membru al legislativului bavarez, preşedintele Forumului Economic Est-Vest.


Ministrul moldovean de externe s-a referit în cadrul prezentării sale la oportunităţile cooperării economice moldo-germane, posibilitățile şi domeniile prioritare de investiții, evocînd exemplul pozitiv a două mari companii bavareze – Draxlmaier şi Knauf – prezente deja în Republica Moldova.


În cadrul dezbaterilor, oficialul moldovean a salutat ideea organizării în viitorul apropiat a unui forum economic moldo-german la Chișinău. La eveniment au asistat circa 40 de persoane (jurnalişti, politicieni, oameni de afaceri).


Statul Liber Bavaria este unul dintre cei mai mari subiecţi ai federaţiei germane, avînd o populație de 13 milioane de locuitori și un PIB nominal anual de peste 600 de miliarde de euro.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load