Forumul de Afaceri Moldova-Turcia va avea loc la Istanbul

Forumul de Afaceri Moldova-Turcia va avea loc la Istanbul

Business Forumul, la care vor participa reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova și Republica Turcia, va avea loc la Istanbul, pe 23 martie.


Data organizării acestuia a fost stabilită în cadrul întrevederiiministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău, Hulusi Kiliç, transmite NOI.md


Potrivit comunicatului Ministerului Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a subliniat că organizarea forumurilor de afaceri bilaterale au drept obiectiv prezentarea oportunităților investiționale ale Republicii Moldova companiilor din Republica Turcia, diversificarea investițiilor turcești în țara noastră și consolidarea relațiilor economice bilaterale.


În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat importanța semnării, în cadrul Forumului de la Istanbul, a unui Acord cadru de cooperare între Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. De asemenea, în cadrul Forumului vor fi prezentate facilitățile oferite de Acordul bilateral de Comerț Liber, intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016.


În context, ministrul Chiril Gaburici va avea un șir de întrevederi, inclusiv cu omologul său din Republica Turcia. Oficialii au discutat și despre extinderea relațiilor bilaterale în toate domeniile, în special, infrastructură, transporturi, investiții, industrie, energetică etc.


Ambasadorul Turciei Hulusi Kiliç a apreciat deschiderea Ministerului Economiei și Infrastructurii către aprofundarea relațiilor bilaterale comercial-economice și a reconfirmat suportul Republicii Turcia în implementarea reformelor economice în Republica Moldova.


Anul trecut, volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Turcia a înregistrat suma de peste 408 milioane de dolari, în creștere cu 22,4% în comparație cu anul 2016.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load