COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Drumul național M1 va fi reparat

Drumul național M1 va fi reparat

Drumul național M1 frontiera cu România–LeușeniChișinăuDubăsari–frontiera cu Ucraina, km 95,3-96,0, va fi reabilitat și extins, transmite MOLDPRES.

Pentru ca lucrările să poată fi efectuate, guvernul a aprobat miercuri, 6 noiembrie, o hotărâre potrivit căreia 1,1168 ha de terenuri, proprietate a statului, amplasate în intravilanul municipiului Chişinău, au fost transmite cu titlu gratuit, din gestiunea Agenției „Apele Moldovei” în cea a Administrației de Stat a Drumurilor.

Porțiunea de drum vizată este parte componentă a centurii de ocolire a municipiului Chișinău. Decizia de a o reabilita și a o extinde a fost luată întrucât fluxul de transport în regiune a crescut considerabil, iar podurile rutiere de pe sectorul respectiv de drum au fost supuse unor sarcini excesive și au început să degradeze prematur.


În aceste condiții, autorii proiectului au propus reabilitarea drumului și extinderea nodului rutier amplasat la km 95,3-96,0 în urma extinderii părții carosabile de la 2 la 4 benzi de circulație. Acțiunile ar urma să fluidizeze traficul în zonă.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că documentația de proiect a fost deja elaborată, iar responsabilii sunt pregătiți pentru începerea lucrărilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load