COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Andrei Tranga trebuie eliberat, autoritățile ar trebui să motiveze astfel de oameni

Dodon: Andrei Tranga trebuie eliberat, autoritățile ar trebui să motiveze astfel de oameni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că omul de afaceri Andrei Tranga, proprietarul Andy's Pizza și La Plăcinte, cel mai mare lanț de restaurante din țară, trebuie eliberat, deoarece nu există nimic criminal în afacerea sa, iar statul ar trebui să susțină și să motiveze acei oameni care au construit afaceri de la zero.

Șeful statului a vorbit despre acest lucru la postul de televiziune RTR-Moldova, transmite Noi.md.

Igor Dodon a menționat că l-a văzut personal pe tînărul Andrei Tranga, care și-a construit afacerea de la zero, o singură dată din întîmplare în 2011, cînd candida la funcția de primar al municipiului Chișinău.


"Și nu l-am mai văzut niciodată. Nu au existat contacte. Dar, în opinia mea, oameni ca Tranga, care își creează afacerea de la zero și dacă nu există nimic ilegal în afacerea lor, nu trebuie anume ținuți pe palme, dar trebuie să fie motivați de stat și să nu le fie create probleme", a subliniat președintele Republicii Moldova.

"Nu înțeleg cum se pot dezvolta afacerile în condiții în care văd că un om de afaceri a fost arestat, afacerea lui a fost luată, al doilea, al treilea și al patrulea. Acest lucru este rău pentru țară, este rău pentru stat", a spus Igor Dodon.

"De aceea, opinia mea este că, dacă nu există nimic criminal acolo, dar din cîte am înțeles, din ceea ce am citit, nu am văzut detaliile, dar se pare că nu există nimic criminal acolo. Dacă nu, atunci Tranga trebuie să fie eliberat. Lăsați-l să lucreze. Și să fie un semnal pentru toți oamenii de afaceri ca ei să respecte legea, să plătească impozite. Veniți în Moldova, investiți, creați locuri de muncă, plătiți impozite, astfel încît să avem cu ce dezvolta țara, să construim drumuri, să dăm pensii și salarii bune și nimeni nu vă va atinge. Acesta ar trebui să fie un principiu! " a spus în concluzie Președintele Republicii Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load