TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd și unde se va întîlni Chicu cu noul prim-ministru al Rusiei?

Cînd și unde se va întîlni Chicu cu noul prim-ministru al Rusiei?

Prim-ministrul Ion Chicu planifică o întrevedere cu șeful Cabinetului de Miniștri al Federației Ruse, Mihail Mișustin, transmite Noi.md.

După cum a scris premierul moldovean pe pagina sa de socializare, întrevederea va avea loc în cadrul Forumului economic și reuniunea prim-miniștrilor Uniunii Euroasiatice care vor avea loc pe 31 ianuarie la Almaty (Kazahstan).

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Kazahstanului, la reuniunea Consiliului Interguvernamental Eurasiatic (EMPS), care va avea loc la Almaty pe 31 ianuarie, vor participa prim-miniștri și șefi de guvern din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Moldova (în calitate de observator), precum și președintele Consiliului de administrație al Comisiei Economice Eurasiatice.


Reuniunea EMPS va avea loc în componență restrînsă și extinsă. Agenda sa include 12 probleme legate de cooperarea comercială și economică și extinderea comerțului reciproc între statele-membre, eliminarea barierelor în funcționarea pieței interne, dar și dezvoltarea potențialului de integrare în anumite domenii ale economiei.

În aceeași zi, participanții la reuniunea EMPS vor vizita forumul internațional ”Viitorul digital al economiei globale”, dedicat interacțiunii ecosistemelor digitale, în scopul susținerii și stimulării inovațiilor și antreprenoriatului tehnologic. La forum sînt invitați cei mai importanți reprezentanți ai oamenilor de știință și certurilor de experți din acest domeniu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load