Ce au convenit premierul și Asociația Investitorilor Străini din Moldova

Ce au convenit premierul și Asociația Investitorilor Străini din Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unei întîlniri cu membrii Asociației Investitorilor Străini din Moldova, a discutat acțiunile întreprinse de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și problemele ce mai urmează a fi soluționate, relatează NOI.md.


Prim-ministrul a menționat că, deși cei doi ani de activitate au fost marcați de situații dificile, precum criza din sectorul financiar-bancar, Guvernul a reușit să înregistreze anumite progrese și va continua să valorifice potențialul existent pe toate segmentele. Printre realizări premierul a evidențiat creșterea economică anuală de 4%, redresarea situației din sectorul bancar și atragerea recentă a unui investitor străin important în acest domeniu, precum și măsurile întreprinse pentru confortul antreprenorilor.


În această ordine de idei, Pavel Filip a subliniat rolul Consiliului Economic și profesionalismul cu care Asociația Investitorilor Străini se implică în dezbaterile organizate pe această platformă. Potrivit premierului, în prezent, este prioritară finalizarea elaborării noului cod al muncii, care să stimuleze atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă. Totodată, va fi dusă pînă la capăt modificarea legislației privind sistemul sancționator, astfel încît să fie eliminate abuzurile din partea organelor de drept asupra mediului de afaceri.


Investitorii, la rîndul lor, au salutat deschiderea Guvernului pentru rezolvarea problemelor antreprenorilor. Totodată, ei au reliefat mai multe aspecte care necesită eforturi: liberalizarea pieței forței de muncă, consolidarea terenurilor agricole și irigarea acestora, mecanismul de formare a prețurilor la medicamente, combaterea plăților neformale în domeniul sănătății, provocările companiilor din domeniul telecomunicațiilor.


În context, premierul a menționat că Guvernul este dispus să promoveze inițiativele sănătoase. „Prin intermediul Asociației Investitorilor Străini, asigurăm o conexiune permanentă dintre autorități și mediul de afaceri, pentru o comunicare eficientă”, a spus Pavel Filip, îndemnînd oamenii de afaceri să sesizeze toate problemele și să propună soluții.


Asociația Investitorilor Străini a fost fondată în anul 2003 și numără în prezent 18 membri. La finele anului 2017, stocul investițiilor străine directe în economia Republicii Moldova totaliza 3,57 miliarde de dolari, principalele activități beneficiare fiind sectorul financiar, cel de asigurări și industria prelucrătoare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load