63,89% din acțiunile BC „Moldindconbank" au fost vîndute pentru 760,11 milioane de lei

63,89% din acțiunile BC „Moldindconbank" au fost vîndute pentru 760,11 milioane de lei

Pachetul unic de 63,8865% din acțiunile nou-emise ale BC „Moldindconbank” a fost vîndut la Bursa de Valori a Moldovei contra sumei de 760,11 milioane de lei. Ca urmare a tranzacţiei, au fost achiziționate 317.375 acțiuni la un preț de 239,5 lei pentru o acțiune.


Aceste titluri de valoare, în numele Guvernului Republicii Moldova, au fost achiziționate de Agenția Proprietății Publice în vederea plasării lor pentru vînzare ulterioară pe piața reglementată a Bursei de Valori a Moldovei prin licitație "cu strigare" într-un pachet unic, transmite Noi.md.


La această licitaţie vor avea posibilitatea să participe atît potențialul cumpărător existent, Doverie-Invest (Bulgaria), care a semnat un contract preliminar cu Agenția Proprietății Publice privind achiziționarea de acțiuni noi, emise de banca de importanţă sistemică BC „Moldindconbank”, cît și alți potențiali cumpărători, care vor obţine o autorizaţie preliminară corespunzătoare din partea Băncii Naționale a Moldovei.


După cum a informat anterior Agenția Proprietății Publice, cîștigătorul licitației va fi determinat numai în baza prețului oferit pentru acțiuni.


În cazul în care compania „Doverie-Invest” nu va cîștiga licitația pentru vînzarea a 63,8865 la sută din acțiunile noi emise de BC „Moldindconbank", agenția va depune eforturi pentru a se asigura că emitentul va oferi cîștigătorului aceleași drepturi, protecție și condiții, acordate cumpărătorului potențial în conformitate cu contractul preliminar semnat.


Este de remarcat faptul că marea companie bulgară „Doverie United-Holding” AD a primit, pe 22 ianuarie, curent, aprobarea preliminară din partea Băncii Naționale a Moldovei pentru achiziționarea a 63,89% din acțiunile BC „Moldindconbank".


Guvernul Moldovei a adoptat un decret privind achiziționarea și deetatizarea de noi acțiuni emise de banca de importanță sistemică „Moldindconbank”, pe baza căreia Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Moldovei, a semnat, ulterior, cu „Doverie-Invest” un contract preliminar de cumpărare de acțiuni emise de banca de importanţă sistemică BC „Moldindconbank”.


În continuare, Agenția Proprietății Publice va pune în vînzare pe piața reglementată, prin intermediul unei licitaţii „cu strigare”, un pachet unic de acțiuni deținute de banca de importanță sistemică BC „Moldindconbank".


Condiții egale de participare la licitație și la vînzare vor fi oferite atît potențialului cumpărător, care a semnat contractul preliminar, cît și altor cumpărători potențiali, care au aprobarea preliminară a Băncii Naționale a Moldovei


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load