COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opt din zece părinți sînt îngrijorați de siguranța celor mici în mediul online

Opt din zece părinți sînt îngrijorați de siguranța celor mici în mediul online

Aproape două treimi dintre părinţi (64%) admit faptul că cei mici îşi petrec prea mult timp online, iar 84% sunt îngrijoraţi în legătură cu siguranţa minorilor în mediul virtual, arată rezultatele unui sondaj global realizat de compania de cercetare Savanta, la comanda Kaspersky, pe tema siguranţei pe Internet, informează Agerpres.

Sondajul relevă că, în pofida acestor concluzii, în medie, părinţii petrec doar 46 de minute în total să stea de vorbă cu copiii lor despre securitatea online, pe tot parcursul copilăriei. În acelaşi timp, peste jumătate (58%) dintre cei chestionaţi petrec mai puţin de 30 de minute discutând subiectul, ceea ce reprezintă jumătate din timpul unei ore standard de clasă.

Conform cercetării, 9 din 10 copii cu vârste între 7 şi 12 ani, la nivel mondial, au în prezent un dispozitiv, un smartphone sau o tabletă conectate la Internet, iar în aceste condiţii doi din trei părinţi (64%) sînt de acord că proprii copii minori îşi petrec prea mult timp online, ceea ce înseamnă nu numai că renunţă la alte bucurii ale copilăriei, dar şi că sunt expuşi continuu la diverse posibile riscuri.

Potrivit părinţilor, cele mai periculoase ameninţări online sunt conţinutul dăunător pentru copii, cum ar fi cel sexual sau violent (27%), dependenţa de Internet (26%) şi primirea de mesaje sau conţinut anonim care îi incită să desfăşoare o activitate violentă sau necorespunzătoare (14%).

Kaspersky a derulat un studiu internaţional în rîndul părinţilor cu copii între 7 şi 12 ani, pentru a explora tendinţele, practicile şi provocările întîlnite în încercarea de a-i ţine pe copii în siguranţă în mediul online.

Acoperind aproape 20 de ţări din toate regiunile lumii, Kaspersky a chestionat aproximativ 9.000 de părinţi şi a studiat modul în care dispozitivele conectate la Internet sînt folosite acasă, care sunt cele mai mari temeri ale părinţilor, în acest domeniu, şi cum le fac faţă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load