TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O nouă versiune a dispariției dinozaurilor

O nouă versiune a dispariției dinozaurilor

Cu puțin timp înainte de dispariția dinozaurilor în aerul de pe planetă s-a acumulat o cantitate catastrofală de mercur, au declarat specialiștii Universității Michigan.

Conform datelor publicate, aburii toxici au umplut atmosfera ca urmare a erupțiilor vulcanice de pe teritoriul Indiei moderne. Este vorba despre vulcanii din Platoul Dekhan situat la est de orașul Mumbai.

Se specifică că oamenii de știință au cercetat scoicile de moluște fosilizate găsite în Antarctica, precum și în Argentina, India și alte țări datate, tocmai cu perioada care a precedat moartea dinozaurilor. Analiza chimică a arătat în ele o concentrație de mercur care apare în cazul unei poluări industriale severe.


Se menționează că această substanță intră ușor în interacțiune cu substanțele organice, fapt ce contribuie la răspîndirea rapidă a infecției.

Reamintim că, potrivit variantei principale a oamenilor de știință, în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani un corp ceresc de 10 kilometri s-a prăbușit pe Pămînt. Acesta a provocat cele mai puternice tsunami și a dus la schimbări climatice globale care au ucis dinozaurii. Se crede că urmele acestei căderi s-au păstrat pînă în prezent. Este vorba despre craterul de impact Chicxulub situat pe Peninsula Yucatan din America Centrală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load