X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Cum explică oamenii de științifică formațiunile misterioase de „nori cavum” din SUA

5 mar. 20:45   Internațional
2515 0

Satelitul Terra al NASA, care cercetează schimbările climatice, a fotografiat două astfel de găuri, denumite științific “nori cavum”, în apropierea coastei de vest a Floridei.

Ele arată ca o “gaură în cer”, mai exact în stratul de nori, iar forma lor aproape perfect rotundă este și cea care a dat naștere legendelor potrivit cărora ar fi create de presupuse nave extraterestre, transmite Noi.md cu referire la Biziday.ro.

Deși apariția fenomenului este legată de creșterea numărului de avioane și de apariția rutelor de transport aerian (în anii 1940, în SUA), el s-a suprapus cu obsesiile americane din anii ‘50 referitoare la extratereștri.

Cercetătorii au reușit abia în urmă cu 15 ani să găsească o explicație pentru apariția fenomenului, stabilind că acesta este favorizat de trecerea avioanelor prin straturile de nori altocumulus de nivel mediu, compuse din vapori de apă care rămîn, într-o anumită proporție, în stare lichidă. Cu cît unghiul de trecere al unui avion prin nori este mai mic, cu atît mai mare va fi ”norul cavum”.

Deși orice tip de avion poate produce acest fenomen, un factor major care influențează fenomenul îl constituie cele peste o mie de zboruri pe zi de pe Aeroportul Internațional din Miami.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?