În 2019 ecranele smartphone-urilor vor fi realizate din diamant

În 2019 ecranele smartphone-urilor vor fi realizate din diamant

Apple a popularizat protecţia pentru ecran din sticlă de pe smartphone-uri, în timp ce alţi producători au început în ultimii ani să cocheteze cu materiale mai rezistente, precum safirul.


Se pare însă că în viitorul nu foarte îndepărtat, am putea să beneficiem de smartphone-uri cu protecţie pentru ecran aproape indestructibilă, întrucît o companie numită Akhan este pe cale să lanseze o soluţie din diamant, cea mai rezistentă minerală de pe planetă.


Akhan a vorbit pentru prima dată în public despre Miraj Diamond Glass, ceva ce ar trebui să înlocuiască „vechiul” Gorilla Glass pe care îl întîlnim acum pe dispozitivele mobile. Compania dezvoltă în fabricile proprii panouri din diamant, pe care le va oferi în curînd către partenerii interesaţi de această tehnologie. Desigur, diamantele folosite de Akhan nu sînt naturale, ci realizate în laborator, motivele principale fiind raritatea şi preţul lor extrem de mare.În teorie, panourile din diamant de la Akhan ar trebui să fie mult mai rezistente la şocuri decît sticla Corning sau safirul folosit de către HTC şi alţi cîţiva producători, în timp ce acestea ar putea fi aproape imposibil de zgîriat. Acest lucru ar asigura utilizarea telefonului fără frica accidentelor şi fără frica zgîrieturilor şi micro-zgîrieturilor care apar chiar şi în utilizare normală.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load