TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce TREBUIE să consumi zilnic, iarna, ciocolată neagră

De ce TREBUIE să consumi zilnic, iarna, ciocolată neagră

Ciocolata neagră este un antioxidant redutabil, încetinind procesele de ȋmbătrînire și prevenind apariția unei sumedenii de boli.

Se recomandă ciocolata amară, formată doar din grăsimea extrasă din cacao (untul de cacao) și partea neagră, foarte aromată, din boabele de cacao (păstrează multe dintre principiile active din cacao).

Ciocolata neagră înseamnă toate sortimentele de ciocolată în care cacao (unt de cacao + pudră inchisă la culoare) este minimum 70%.

Ciocolata neagră nu trebuie consumată în doze mai mari de 30 de grame pe zi. Peste această cantitate, crește riscul de ȋngrăşare, scrie topremediinaturiste.ro. Iată cîteva motive pentru a o consuma mai des:

Ține sub control hipertensiunea

Ciocolata neagră determină organismul să pună în circulația sanguină substanțe care determină musculatură netedă a vaselor de sînge să se dilate. Aceasta aduce după sine scăderea tensiunii arteriale.

Se recomanda 1-2 pătrățele (7-14 g ciocolată neagră) consumate odată. Efectul apare la aproximativ o oră – o oră și jumătate după ingerare, durînd circa 120-180 de minute.

Previne infarctul, accidentul vascular

Riscul de accident vascular cerebral este mai mare iarna, cînd temperaturile scad brusc, vasele de sînge se contractă, iar capacitatea inimii de a Pompa sînge în corp este mult îngreunată.

Apare, astfel, întreruperea irigării cu sînge a unei părți a creierului, favorizată și de creșterea vîscozității sîngelui, generată de frig.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load