COVID-19 în MOLDOVA

Cum prepari o băutură răcoritoare și plină de vitamine

Cum prepari o băutură răcoritoare și plină de vitamine

Dacă îţi plac murele şi vrei să te bucuri de aroma lor minunată şi iarna, siropul este o variantă excelentă. Aşa prepari o băutură răcoritoare şi plină de vitamine. Este o reţetă uşor de făcut.

Siropul de mure, o băutură aromată şi răcoritoare
Murele sînt printre cele mai iubite fructe ale verii, iar în perioada rece sînt mai greu de găsit chiar şi în supermarketuri. Dacă vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, tot ce ai de făcut este să treci prin piaţă şi să cumperi minunatele fructe, transmite playtech.ro

Ingrediente SIROP DE MURE:


1 kilogram de mure

1 kilogram de zahăr

500 ml de apă

zeama de la o lămîie

Mod de preparare:
Într-un vas încăpător se pun murele alături de zahăr şi apoi se lasă pentru 4 ore. Este important să se topească zahărul. Apoi, fructele se trec prin sită pentru a scăpa de seminţe. Mai rămîne să adăugăm apa şi să punem totul la fiert pentru o oră, amestecînd din 10 în 10 minute. Spre final, adăugăm şi zeama de lămîie şi mai lăsăm să fiarbă 10-15 minute. Turnăm siropul fierbinte în sticle, iar după răcire îl păstrăm la frigider. Simplu, nu-i aşa?

Murele, o minune pentru sănătate
Cu numai 43 de Kcal pe 100 de grame, murele se numără printre cele mai sănătoase fructe. Acestea au un puternic efect antioxidant, sînt bogate în vitamin K, dar şi în xilitol (un substitut al zaharului, dar mult mai sărac în calorii).

Ca orice tip de fructe de pădure, acestea sînt o sursă importantă de vitamine precum C, A sau E. De asemenea, murele se pot lăuda cu mari cantităţi de minerale: potasiu, mangan, cupru şi magneziu.

Şi asta nu este tot! Acestea previn retenția de lichide, motiv pentru care pot fi consumate cu încredere şi dacă sînteți la dietă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load