COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Consumul de cîrnaţi duce la cancer

Consumul de cîrnaţi duce la cancer

Oamenii de ştiinţă suedezi au publicat în British Journal of Cancer rezultatele studiului care relevă că consumul unui singur cîrnaţ sau a două felii de şuncă pe zi creşte cu o cincime riscul apariţiei cancerului pancreatic.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că riscul apariţiei acestei boli mortale creşte chiar dacă se consumă cantităţi mici de carne procesată.

Ei cred că prelucrarea tehnologică a cărnii declanşează formarea anumitor substanţe care afectează negativ sănătatea.

Сonform relatărilor Daily Mail consumul unui singur cîrnaţ pe zi poate creşte riscul de cancer pancreatic cu 19 %, comparativ cu persoanele care nu consumă aceste produse. Această cantitate este echivalentul a cîteva felii de şuncă sau salam, un hot dog, un cîrnaţ sau două felii de becon.


Cercetarea a analizat rezultatele a 11 alte studii ce au implicat 6.000 de pacienţi ce suferă de cancer pancreatic. Există deja dovezi clare cum că apariţia cancerului de colon este declanşată de carnea roşie şi cea procesată.

Din acest motiv, experţii recomandă limitarea consumului de carne roşie şi procesată la 500 de grame pe săptămînă.

Unii oameni de ştiinţă chiar le sugerează consumatorilor să renunţe la carne şi să treacă la un meniu vegetarian, care va permite reducerea cu aproape o treime a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load