Cînd ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial?

Cînd ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial?

Un cercetător a calculat probabilitatea statistică a declanşării unui nou război.


Conform bărbatului, cei ce au crezut că au trăit 70 de ani de pace de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial sînt naivi.


Cercetătorul Aaron Claust, din cadrul Universităţii din Colorado, a utilizat analizele statistice pentru a cerceta 95 de războaie din perioada 1823-2003 pentru a observa dacă ne aflăm cu adevărat într-o perioadă unică de pace. 


Conform Metro, Clauset a descoperit că nu ne aflăm de fapt într-o perioadă de pace, pentru ca perioada din prezent să devină remarcabilă ar trebui să continue pentru următorii 100-140 de ani. ''Aceste rezultate sugerează că pacea din prezent este mult mai fragilă decît se credea anterior,'' a declarat Clauset. El a adăugat că pericolul unui război uriaş este ''constant''. Bărbatul a mai analizat şi probabilitatea începerii unui război uriaş ce ar putea distruge omenirea. El sugerează că un astfel de război s-ar putea declanşa în următorii 383-11.489 de ani, cu o medie estimată de 1.339 de ani. Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load