COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alimente care pot agrava simptomele răcelii

Alimente care pot agrava simptomele răcelii

Îți vîjîie capul, îți curge nasul și strănuți în continuu? Sînt semnele clare că suferi de răceală. Dar aceste simptome le au și cei care suferă de infecții virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS). Există mai mult de 200 de viruși care pot declanșa această afecțiune sezonieră.

Evolutia IACRS este de aproximativ 7 zile, dar poate fi mai lungă la cei cu boli cronice pulmonare, ca de exemplu astmul bronșic și la fumători. Exacerbarea simptomelor manifestată cu dificultate în respirație, refuzul alimentației, vărsături frecvente indică apariția unor complicații, situație în care reevaluarea este absolut necesară.

Menținerea unui stil de viață sănătos și scăderea nivelului de stres sînt cîteva dintre cele mai bune metode de a preveni răceala. Pentru a atenua simptomele răcelii obișnuite, în mod ideal, ar trebui să vă hidratați, să dormiți corespunzător timp de 10-12 ore și să faceți gargară cu apă și sare, transmite NOI.md cu referire la tabuhighlife.ro.


Trebuie să știți că anumite produse alimentare care vă pot agrava răceala și tusea.

1. Zahăr. Un aport prea mare de zahăr ar putea suprima sistemul imunitar, mai ales atunci cînd corpul se luptă cu infecțiile virale.

2. Cafea, ceai și alte băuturi care conțin cofeină

Da, acest lucru se poate dovedi la fel de surprinzător, deoarece majoritatea dintre noi adoră să bem un ceai fierbinte, mai ales atunci cînd avem frisoane. Totuși nu este bine. Cafeaua, ceaiul și băuturile cu cofeină acționează ca diuretice, ceea ce înseamnă că ne vpr deshidrata. Cînd avem frisoare, corpul are nevoie de mai multe lichide pentru a rămîne hidratat.

3. Alcool

E greșit că romul cu miere și apă vă decongestionează căile respiratorii aeriene! Consumul de alcool, potrivit unui studiu, este legat de o creștere a inflamației pulmonare și bronșice. De asemenea, alcoolul inhibă globulele albe din sîngele. Mai mult, alcoolul vă deshidratează, iar ceea ce aveți nevoie cel mai mult atunci cînd aveți o răceală este aportul crescut de lichide.

4. Lapte

Laptele oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Dar acesta vă va face mai mult rău, deoarece îngroașă mucusul de pe căile respiratorii, făcînd mai dificilă eliminarea lui.

5. Mîncare condimentată

Și alimentele picante pot stimula producția de mucus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load