COVID-19 în MOLDOVA

Află de ce judecătorii poartă mantie neagră

Află de ce judecătorii poartă mantie neagră

Cînd ne gîndim la un judecător, gîndul ne poartă automat la mantia sa neagră și la faimosul ciocănel. Sunt puțini judecătorii din întreaga lume care să nu fie costumați astfel. Totuși, de unde obiceiul de a purta mantie neagră?

Tradiția cu mantia ar fi început în urmă cu aproximativ șapte sute de ani chiar în Anglia. Mantia a devenit uniforma standard pentru judecătorii din Anglia în timpul domniei lui Edward al II-lea, care a condus din anul 1327 pînă în anul 1377. Totuși, acestea nu erau de culoare neagră. Nuanțele erau diferite astfel: violet pentru vară, verde pentru iarnă și o culoare stacojie pentru ocazii speciale.

Mantiile negre au fost adoptate de englezi la sfîrșitul anilor 1600, în semn de doliu, la moartea regilor Charles al II-lea și a reginei Maria. Și astfel s-a păstrat obiceiul acestor mantii.


La mijlocul secolului al XVIII-lea mantiile negre au devenit obligatorii în rîndul judecătorilor din Marea Britanie. Obiceiul mantiilor negre a fost rapid preluat și în Statele Unite ale Americii de către judecătorii de acolo.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load