TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

419 milioane de numere de utilizatori Facebook, „scurse” în reţea

419 milioane de numere de utilizatori Facebook, „scurse” în reţea

Administrația rețelei de socializare consideră că baza de date a fost colectată folosind funcția de căutare a utilizatorilor după numărul de telefon, dezactivat în aprilie 2018.


O bază de date a apărut pe Internet conţinînd cîteva sute de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor Facebook. Miercuri, 4 septembrie, despre aceasta a relatat TechCrunch.


Se observă că peste 419 de milioane de înregistrări de numere asociate conturilor de rețele sociale și ID-urile acestor conturi au fost disponibile gratuit, dintre care 133 de milioane de înregistrări de numere americane, 50 de milioane de înregistrări ale vietnamezilor și alte 18 de milioane din Marea Britanie. Unele înregistrări aveau nume de utilizator.TechCrunch a sugerat că informațiile ar putea facilita trimiterea de spam către proprietarii de telefoane și conturi.


La rîndul său, Facebook consideră că baza de date a fost colectată folosind funcția de căutare a utilizatorilor după numărul de telefon, dezactivat în aprilie 2018.


Reamintim că, în martie 2018, Facebook a ajuns în centrul unui scandal, cînd a devenit cunoscut despre scurgerea de date a 87 de milioane de utilizatori Facebook prin Cambridge Analytica. La 1 iulie, Congresul SUA a anunțat că Facebook a distribuit datele utilizatorilor către 52 de companii.
Fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, în Congresul SUA și Parlamentul European, a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze pentru scurgerea de date.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load